Ondřej Zapletal

Ředitel

Od jara 2017 je ředitelem Nadace České spořitelny a Nadace Depositum Bonum. Do té doby pomáhal vystavět sociální bankovnictví České spořitelny a pracoval jako stratég akceleračních programů Nadace Karla Janečka. Přes čtyři roky stál v čele Nadace Vodafone, kde založil akcelerátor pro sociální start-upy Laboratoř Nadace Vodafone, a rozvíjel program Rok jinak.

Lucie Styblíková

Office managerka

Prošla celou řadou pozic v České spořitelně. Začínala v pobočkové síti, podílela se na startu, rozvoji i pozdějším provozu Nadace ČSi Nadace Depositum Bonum. Sbírala zkušenosti v oblasti CSR i PR České spořitelny. V obou nadacích se dlouhodobě věnuje sestavování rozpočtů a správě finančních toků, účetnictví, nastavování procesů a smluvnímu zabezpečení externích obchodních vztahů.

Karel Valo

Finanční a provozní ředitel

Vystudoval ekonomii na VŠE v Praze a na Univerzitě v Kolíně nad Rýnem. Pracoval ve společnostech Accenture, Daimler, GE Money a posledních devět let v největší evropské bance HSBC Bank, z toho většinou ve Velké Británii, Francii a dalších zemích regionu. Po celou kariéru se věnuje oblasti financí, auditu, řízení rizik, provozu a technologickým projektům.

Jakub Mareš

Projektový manažer

Pomáhá partnerům Nadace České spořitelny s projekty, které vedou k udržitelným a systémovým řešením problémů. Usiluje o to, aby pozitivní společenský dopad těchto projektů znásobovaly tři hlavní nástroje – sociální podnikání, advokační činnost a fundraising ze soukromých zdrojů. Pracoval v oblasti finančního řízení a strategického plánování v poradenských firmách.

Klára Rundová

Manažerka vzdělávacího programu

V letech 2005–2018 pracovala na různých pozicích v Evropské komisi v Bruselu, Praze a v Bratislavě. Na Zastoupení Evropské komise v České republice vedla sedm let politické oddělení, poté byla čtyři roky na Zastoupení na Slovensku zodpovědná za oblast komunikace.

page.people.tabs.team.7.name

Michal Prokeš

Manažer komunikace

Pracoval v developerské společnosti Ekospol, v agentuře Native PR, v roce 2012 rozšířil tým komunikace České televize, kde se zprvu zabýval podporou projektů vlastní tvorby, později řídil také interní komunikaci a Divácké centrum ČT. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Ondřej Pohanka

Předseda správní rady

Monika Hovorková

Místopředsedkyně a členka správní rady

Viktor Kotlán

Ondřej Liška

Člen správní rady

Je analytik, autor, aktivní občan, bývalý politik, v současné době regionální ředitel nadace Porticus, do léta 2017 řídil mezinárodní organizaci Ashoka v České republice. V letech 2007-2009 ministr školství České republiky, 2009-14 předseda Strany zelených. Dlouholetý občanský aktivista a spolupracovník českých i mezinárodních nevládních organizací v oblasti ochrany lidských práv, životního prostředí, vzdělávání a kvality demokracie (Forum 2000, Open Society Foundation, Glopolis ad.). Autor knihy Církev v podzemí (2000) mapující skrytou činnosti katolické církve v komunistickém Československu.

Petr Vítek

Člen správní rady

V letech 2010 až 2017 zastával funkci ředitele projektu Pomáháme školám k úspěchu. V letech 2002 až 2010 působil ve vedení sdružení Projekt Odyssea a věnoval se osobnostnía sociální výchově dětí na ZŠ. Vystudoval Filozofickou fakultu UK, obor pedagogika.

Tomáš Salomon

Předseda dozorčí rady

Je absolventem Fakulty ekonomiky služeb a cestovního ruchu Vysoké školy ekonomické v Bratislavě. Bankovní kariéru zahájil v roce 1997 v GE Capital Multiservis, kde v závěru působil jako předseda představenstva a generální ředitel. V roce 2000 byl jmenován ředitelem retailového bankovnictví a členem představenstva GE Capital Bank s odpovědností za obchod a marketing. V letech 2004-2007 byl generálním ředitelem a předsedou představenstva Poštovej banky a.s. na Slovensku. V období 2008 až 2012 se věnoval privátním investičním projektům a inicioval projekt pro vznik platformy na realizaci mobilních plateb v České republice, podílel se na založení společnosti Mopet CZ. Zde působil jako člen představenstva a generální ředitel. V roce 2013 začal pracovat ve Slovenskej sporiteľni, kde byl později jmenován členem představenstva zodpovědným za retail. Dne 1. ledna 2015 byl dozorčí radou České spořitelny zvolen členem představenstva a od 1. ledna 2016 vykonává funkci předsedy představenstva České spořitelny. Od března 2017 je předsedou dozorčí rady Nadace České spořitelny.

Wolfgang Schopf

Místopředseda dozorčí rady

Wolfgang Schopf po ukončení gymnázia a absolvování obchodní akademie začal v roce 1980 svoji profesní dráhu v Girocentrale a Bank der Österrechische Sparkassen, kde byl zodpovědný za účetnictví a reporting. Od roku 1997 pracoval v Erste Bank jako vedoucí účetnictví. V r. 2004 se v Erste Group Bank stal ředitelem divize Kontrollingu, později řídil Performance Management program. Tyto pozice zastával do konce svého působení v Erste Group Bank do července 2013. Od srpna 2013 je místopředsedou představenstva České spořitelny, a.s. V březnu 2017 byl zvolen členem dozorčí rady Nadace České spořitelny.

Maximilian Hardegg

Člen dozorčí rady

Maximilian Hardegg je vystudovaný inženýr na zemědělských vědách na Univerzitě ve Weihenstephanu v Německu. Dva roky získával zkušenosti ve finančních analýzách ve společnosti AWT Trade and Finance ve Vídni. Pak se vrátil spravovat rodinný majetek: pozemky, ornou půdu, vinice a školící středisko pro majitelé pozemků. Je členem Německého sdružení zemědělců, Evropské organizace vlastníků půdy a od roku 2012 je prezidentem evropského sdružení Přátel venkova. Je členem dozorčí rady Nadace Erste, dále členem dozorčí rady České spořitelny. V dozorčí radě Nadace České spořitelny působí od března 2017.

Boris Marte

Člen dozorčí rady

Je výkonným členem správní rady nadace Erste (hlavní akcionář Erste Group) a od března 2017 je členem dozorčí rady Nadace České spořitelny a Nadace Depositum Bonum. V roce 2005 založil Kontakt - sbírku umění Erste Group a v roce 2006 Die Zweite Sparkasse (Druhá spořitelna) banka pro to, co není bankami běžně dostupné (zabývající se mikrofinancováním a sociálním podnikáním). Od října 2012 vede Erste Hub, nezávislý akcelerátor pro digitální inovace Erste Group. S jeho týmem, který se skládá z designerů, developerů, business analytiků a podnikatelů, staví nový digitální ekosystém pro retailovou banku budoucnosti. Před působením v Erste Group zastával různé politické pozice, byl členem kabinetů vicekancléře a federálního ministra pro vědu a výzkum a členem kulturní komise města Vídeň. V této funkci působil Boris jako projektový manažer zodpovědný za Vídeňský memoriál holokaustu. V roce 1999 publikoval knihu Die Neue Ordnung des Politischen – Die Herausforderungen der Demokratie im 21. Jahrhundert“ (Campus Verlag, Frankfurt/New York).

Jack Stack

Člen dozorčí rady

Vystudoval matematiku a ekonomii na Iona College a Harvard Graduate School of Business Administration se specializací na finance a management. V letech 1977-1999 působil v Chemical Bank, sloučené později s Chase Manhattan Bank, kde zastával řadu významných pozic včetně výkonného viceprezidenta. V letech 2000-2007 byl předsedou představenstva a generálním ředitelem České spořitelny. Momentálně je pan Stack členem dozorčí rady Erste Group Bank a v USA působí ve správních radách společností Mutual of America, Ally Bank a Ally Financial Inc. Od roku 2013 je předsedou dozorčí rady České spořitelny. V dozorčí radě Nadace České spořitelny působí od března 2017. Jack Stack je občanem USA.

Martin Chvál

Vystudoval obor teoretická fyzika na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde získal i aprobaci pro výuku fyziky, na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy vystudoval obor pedagogika. Pracoval v oblasti výzkumu trhu, vedl Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání a úspěšný národní projekt Cesta ke kvalitě. V současnosti pracuje v Ústavu výzkumu a rozvoje vzdělávání Pedagogické fakulty UK. Věnuje se tématům autoevaluace i externí evaluace škol, hodnocení žáků, tvorbě a vyhodnocování výsledků didaktických testů, vyučuje statistiku v pedagogickém výzkumu a kvantitativní metodologii pro obor psychologie, dále vyučuje pedagogiku na MFF UK. Je členem Nezávislé odborné komise MŠMT pro posuzování kvality jednotných přijímacích zkoušek a didaktických testů společné části maturitní zkoušky. Je místopředsedou České asociace pedagogického výzkumu, členem redakční rady časopisu Pedagogika. Spolupracuje s Českou školní inspekcí při vytváření kriteriálního modelu hodnocení tzv. Kvalitní školy.

Arnošt Veselý

Profesor Veselý je vedoucím Centra pro sociální a ekonomické strategie na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Skoro deset let vedl katedru veřejné a sociální politiky na téže fakultě, kde také již skoro 20 let vyučuje. Zabývá se zejména vzdělávací politikou, analýzou a tvorbou veřejné politiky (policy analysis) a výzkumem veřejné správy. Kromě vědeckých projektů se podílel na celé řadě prakticky orientovaných projektů. Podílel se například na přípravě Strategie vzdělávací politiky České republiky do roku 2030+, za což mu byla udělena Cena Nadace České spořitelny.

Hana Stýblová

Vystudovala Pedagogickou fakultu v Plzni a Karlově Univerzitě obor Školský management. Od roku 1990 je ředitelkou ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov a aktivně “svou” školu zapojuje do celé řady projektů. Třináct let byla prezidentkou Asociace ředitelů ZŠ ČR, v současnosti je členkou rady asociace. Působí jako lektorka NIDV a jako konzultantka rozvoje školy v projektu SRP (Strategické řízení a plánování). Je členkou řady odborných platforem a pracovních skupin a členkou monitorovacího výboru OP VVV.

Tomáš Zatloukal

Vrchní školní inspektor Tomáš Zatloukal je absolventem Pedagogické fakulty a Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci. Je celoživotním pedagogem, působil jako středoškolský učitel a později ředitel gymnázia, byl členem výboru pro vzdělávání a kulturu Evropského parlamentu, pracoval jako náměstek ústřední školní inspektorky, následně jako zástupce vrchní ředitelky sekce evropských fondů a ředitel odboru vzdělávání Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Zkušenosti má také se zřizovatelskými kompetencemi a s řízením školství na úrovni územně samosprávných celků. Je zástupcem České republiky v Centru pro výzkum a inovace ve vzdělávání OECD (CERI), v řídicích radách mezinárodních šetření PISA a TALIS, ve Valném shromáždění Mezinárodní asociace pro hodnocení výsledků vzdělávání (IEA) a také ve Valném shromáždění Stálé mezinárodní konference inspektorátů. Pedagogicky spolupracuje s akademickými institucemi.

Braňo Jakabovič

Je spoluzakladatel a nadále jedním z lídrů neziskové organizace LEAF, jejíž posláním je rozvoj budoucích osobností v prostředí businessu i veřejné správy na Slovensku a ve střední Evropě. Součástí LEAF je i LEAF Academy, mezinárodní internátní střední škola, zaměřená především na rozvoj charakternosti a podnikavého leadershipu. V minulosti pracoval jako konzultant mezinárodní společnosti McKinsey & Company nebo ve vedení pojišťovny Kooperativa. Vystudoval Fakultu Managementu na Univerzitu Komenského v Bratislavě a titul MBA získal na Kellogg School of Management v Chicagu

Vladimír Srb

Vystudoval Filozofickou fakultu UK, obor pedagogika. V letech 2010 až 2017 zastával funkci ředitele projektu Pomáháme školám k úspěchu. V letech 2002 až 2010 působil ve vedení sdružení Projekt Odyssea a věnoval se osobnostní a sociální výchově dětí v ZŠ. V letech 2018 až 2020 vedl vzdělávací program Nadace České spořitelny, kde zodpovídal za nadační strategii podpory kvalitní výuky v českých školách a za vytváření strategických partnerství ve vzdělávání. Pracoval také ve správních radách vzdělávacích organizací založených nadací (Učitel naživo, Elixír do škol).

Daniel Prokop

Daniel Prokop je sociolog se zaměřením na politický a sociální kvantitativní výzkum. Deset let působil v agentuře Median, z toho tři roky v jejím vedení. Zabývá se tématy chudoby, stratifikace české společnosti, nerovností ve vzdělávání a populistickým diskursem. Jako výzkumník působí na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, je členem expertní skupiny pro tvorbu Strategie vzdělávání 2030 a spoluautorem analýzy pro organizaci Eduzměna.

Radek Špicar

Je viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy. Absolvoval Univerzitu Karlovu a University of Cambridge. Je bývalým náměstkem místopředsedy vlády pro ekonomiku a později členem managementu Škoda Auto. Několik let také vedl středoevropskou pobočku amerického think-tanku Aspen Institute. V současné době působí jako viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR pro hospodářskou politiku a export. Jeho diplomová práce, za kterou získal na University of Cambridge vyznamenání, je věnována středoevropským krajanským spolkům ve Spojených státech a jejich vlivu na rozšíření NATO v roce 1999.