Ostatní Nadace ČS

Operitiv se Světlanou Witowskou a Tomášem Salomonem

Podívejte se na záznam talkshow nejen o naší Nadaci a vzdělávání.

Zatím posledními hosty pravidelné talkshow Operitiv byli Tomáš Salomon, ředitel České spořitelny, a Světlana Witowská, moderátorka České televize.

Světlana Witowská je novinářka a moderátorka, kterou diváci znají především z obrazovek České televize, ve které strávila většinu svého profesního života. Mezitím také 5 let pracovala v soukromé televizi TV Prima, kde moderovala hlavní zpravodajskou relaci. Od roku 2014 byla tváří pořadu Interview ČT24 a vedla rozhovory s největšími osobnostmi politické scény. V současné době moderuje Události na ČT, v červnu ovšem oznámila svůj odchod ze zpravodajské relace. Proslavila se mimo jiné moderováním prezidentské debaty Miloše Zemana a Jiřího Drahoše před druhým kolem voleb. Za své umění vést rozhovor s nadhledem, důsledností a elegancí získala Witovská také prestižní novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského.

Tomáš Salomon je podnikatel a bankéř, který se většinu svého pracovního života pohyboval ve světě financí. V 90. letech podnikal v pohostinství a šéfoval pražské restauraci, poté působil ve firmě Pepsi Cola jako ředitel obchodního oddělení. Od roku 1997 vystřídal řadu funkcí v různých finančních ústavech v Česku i na Slovensku. Dnes je generálním ředitelem České spořitelny, kde aplikuje moderní trendy řízení organizace a přístup k zaměstnancům. V červnu letošního roku byl zvolen prezidentem České bankovní asociace a této role se ujímá s jasnou vizí, která má podpořit oživení ekonomiky v současné krizi.