Ostatní Aktuálně.cz

Projekt Chytré Česko získal cenu EDUína Media 2020

Speciál Aktuálně.cz, Hospodářských novin a Nadace České spořitelny se věnuje popisu stavu českého školství.

Porota ceny Eduína Media udělila mimořádné ocenění projektu Chytré Česko z vydavatelství Economia. Speciál Aktuálně.cz, Hospodářských novin a Nadace České spořitelny se věnoval popisu stavu českého školství a jeho největších výzev, před kterými stojí. Ve druhém díle dále hledal možná řešení těchto palčivých problémů českého školního systému a nabízel také příklady dobré praxe.

Za projektem stojí redaktoři vydavatelství Economia Zuzana Hronová a Nikita Poljakov. Porota na jejich projektu ocenila především kontinuitu, systematičnost a šíři záběru. Bohulibé jí přišlo také pokrytí všech stránek a cílových skupin vzdělávání a vzdělávací politiky.

"Na projektu Chytré Česko si ceníme i toho, že jde dnes o portál, kde jsou k dispozici už desítky textů využitelných pro informování a orientaci jak učitelů, tak rodičů v tématu vzdělávací reformy a proměny školství. Právě ona dlouhodobost a dostupnost je výraznou kvalitou projektu, jíž se odlišuje od běžného mediálního provozu," uvedla tisková mluvčí EDUin Pavla Lioliasová.

Vedle ceny pro novináře udělovalo EDUin také ceny projektům, které pomohly ve smysluplném vzdělávání během uzavření škol z důvodů pandemie. Ať už šlo o doučování žáků, hlídání zaměstnanců nemocnic nebo popularizaci vědy v rámci online vysílání. EDUin je obecně prospěšná společnost, která se věnuje problematice vzdělávání a jejíž snahou je informovat veřejnost o všem důležitém, co se ve školství a vzdělávání děje.