Učitelé & ředitelé Zlatý Ámos

Zlatý Ámos pod záštitou Nadace České spořitelny nově udělí cenu za distanční výuku

Nejlepší kantor on-line výuky bude vyhlášen v březnu.

Novým oceněním, které příští rok v březnu udělí porota ankety Zlatý Ámos, bude titul Dálkový Ámos. Převezme ho nejinspirativnější učitel, který si v době uzavření škol hravě poradil s on-line výukou. Svého kandidáta mohou žáci nominovat až do konce letošního roku. Patronát nad oceněním Dálkový Ámos převzala Nadace České spořitelny, která je stříbrným partnerem celé ankety.

Jaký by měl držitel nového titulu být, vyjmenovává historicky první Zlatý Ámos Petr Martínek: „Uvážlivý v zařazování online a offline výuky, v zadávání úkolů a práce žákům. Přiměřený v množství a formách výuky - aby nenutil žáky trávit každý den na osmihodinové šichtě u PC, nezavaloval je a nepřetěžoval nesmysly, ale ani aby je nenechal ležet bez povšimnutí v brázdě zvané vzdělávání. Důsledný, to je na dálku někdy dost těžké a vysilující. A konečně se smyslem pro humor, s nadhledem a všemi dalšími skvělými kantorskými vlastnostmi, které dokážou dálku dálkové výuky podstatně zkrátit!“

Ředitel ankety Zlatý Ámos a školský ombudsman Slávek Hrzal o nápadu udělit cenu Dálkový Ámos říká: „Jako školský ombudsman dostávám především stížnosti, ale od letošního října jsem už dostal několik mailů, ve kterých rodiče oceňují učitelky a učitele, kteří v současných podmínkách dovedou jejich děti zaujmout a vzdělávat na dálku. Na Facebooku Zlatý Ámos jsme zveřejnili i několik bezva on-line nápadů Zlatých Ámosů. Je to například písnička Máme vás rádi od Davida Turka a jeho ženy Martiny, výroba dezinfekce od chemikáře Radka Matušky, rady na dálkovou výuku angličtiny od Lukáše Lise, videa Vladimíra Švarce a mnohé další. Vážím si aktivity Zlatých Ámosů i Ámosek a jsem rád, že s návrhem přišli.“

Nominovat své oblíbené učitelky a učitele na titul Zlatý Ámos mohou školáci do konce tohoto roku. On-line přihlášku a další informace najdou na www.zlatyamos.cz. Že se jejich nominace týká právě Dálkového Ámose, je potřeba zdůraznit v charakteristice kandidáta.